1793 – Niklas Natt och Dag

kniha 1793 - Niklas Natt och Dag

Autor: Niklas Natt och Dag
Vydavateľstvo: Tatran
Rok vydania: 2019

Formát: PDF,EPUB,MOBI

ANOTÁCIA:

Štokholm, 1793. Od smrti kráľa Gustava III. ubehol viac ako rok a po meste sa šíri dusná atmosféra podozrievavosti a sprisahaneckých zvestí. V zapáchajúcich vodách jazera sa nájde mŕtvola bez rúk a nôh, telo je zohavené na nepoznanie. Vyšetrovanie musí byť čo najdiskrétnejšie, preto sa prípadu ujíma zvláštny spolupracovník štokholmskej polície Cecil Winge, svojrázny právnik so silným zmyslom pre spravodlivosť, umierajúci na tuberkulózu.

Jeho parťákom sa stane veterán Mickel Cardell, zvonku drsný, ale so srdcom na správnom mieste. Čo Winge nevyrieši intelektom, to Cardell zaistí tvrdou ranou – má na to šikovnú drevenú protézu. Čoskoro sa obaja zamotajú do siete temných tajomstiev a bezodného zla, do siete, ktorej vlákna siahajú až do najvyšších vrstiev štokholmskej spoločnosti.

Očami štyroch rozprávačov nahliadneme pod napudrovaný a vymaľovaný povrch Štokholmu na konci 18. storočia, pod ktorým sa objaví desivá, ale fascinujúca realita.
Spletitý svet temného Štokholmu na sklonku 18. storočia si rýchlo zamilovali čitatelia po celom svete vrátane Nemecka, Veľkej Británie či USA. Zapchajte si nos, otvorte oči a ponorte sa do stoky zločinu!

Ocenenia: Cena Švédskej akadémie krimi literatúry za najlepší debut.

Táto kniha sa predala do 35 krajín (vrátane Slovenska).

Žáner: Severské detektívky
Tagy: | | | | |

Back to Top